Sinds september loopt Robin stage bij mij. Ze zit op het Rijn IJssel college, Art and Design. Ze is de tweede leerling van die opleiding die bij mij stage loopt. Twee jaar geleden had ik een jongen die 1 dag in de week kwam, Robin 5 dagen in de week. Daar moest ik wel even over nadenken. Ik ben nogal gehecht aan mijn vrijheid namelijk. Maar ik heb ja gezegd, en geen spijt van gehad. Met zijn tweeën werken is gezellig, en je krijgt natuurlijk veel meer gedaan.

Nog een weekje en dan gaat ze me weer verlaten. Ze gaat namelijk ook een deel van haar stage in Finland doen. Superleuk natuurlijk, moet ze zeker doen, maar ik ga haar wel missen. Ze heeft in de maanden dat ze bij me was heel veel geleerd. Ik wilde haar alle fases die je door moet doorlopen om een beeld te maken leren. En dat is gelukt. Ze heeft nu aan een half woord genoeg. En, wat ook heel fijn is, ze vindt het fijn om dingen af te maken. In mijn atelier staan namelijk nogal veel onafgemaakte projecten. Dat komt door al die ideeën in mijn hoofd.  Maar Robin weet van aanpakken, heerlijk.

Maar los van het feit dat ze me heel veel werk uit handen heeft genomen, vond ik het ook heel leuk om haar te begeleiden. Ik heb haar zien groeien. En uiteindelijk heeft ze bij mij haar eindopdracht gemaakt. Dat ging niet zonder slag of stoot. Maar ze zette door en ze heeft een prachtig beeld gemaakt. Helemaal in haar stijl. Ik ben trots op haar!

 

Reageer op dit bericht